Oratorij Godovič Enote

Ekipa 35 mladih je aktivna na področju Godoviča. Druži nas želja po medsebojnem druženju, kakovostnem preživljanju prostega časa in druženju z otroki. Že 20. leto je naš glavni projekt oratorij za 80 otrok, na katerega se pripravljamo vse leto. Med letom tudi s petjem bogatimo maše v naši župniji. V naši ekipi želimo osebno in duhovno rasti, zavod pa nam nudi sistemsko in vsebinsko podporo.

Oratorij je namenjen otrokom župnije Godovič-Zavratec in okoliških krajev, starim 5 do 14 let. Oratorijski teden 2024 bomo izvajali v tednu od 19. do 24. avgusta. Oratorijski dan pričnemo ob 9. uri z bansi, glasno himno in dvigom zastave. Tekom dne si ogledamo oratorijsko dramsko igro, se vključimo v kateheze, kjer spoznamo oratorijske vrednote in simbole. Poleg različnih delavnic in iger nismo pozabili na petje in molitev, za katero se vsi otroci in animatorji zberemo v cerkvi. Dan zaključimo s himno in spustom zastave ob 16. uri. Vzdušje si popestrimo z vodnimi igrami ter nočnim oratorijem za starejšo triado. Teden je tako pester, poln druženja, povezovanja, molitve, veselja, zabave, ustvarjalnosti, prijateljstev, spoznanj, iskrenih nasmehov in še bi lahko naštevali. Oratorijski teden zaključimo skupaj s starši, s sveto mašo v zahvalo za vse dobro v tem tednu in zaključkom.

Letošnja zgodba spremlja pogumnega Daniela, ki ga vojaki pripeljejo iz Jeruzalema v Babilon. Med odraščanjem skupaj še s tremi mladeniči, postane kraljevi svetovalec. Danielova največja želja je, da s svojo molitvijo pomaga drugim. To mu zelo dobro uspeva, dokler ga ne doleti preizkušnja.

Animatorji vas z velikim srcem pričakujemo!

CENA:
- prvi otrok: 20 eur
- drugi in vsak naslednji otrok: 15 eur

Za dodatne informacije lahko pišete na godovic@katoliskamladina.si.

Če želiš nadaljevati se najprej prijavi ali ustvari račun.